Op de fiets door Boston
27 augustus 2024 - Boston, Massachusetts, Verenigde Staten
Gisterenavond hebben we het vol weten te houden tot rond kwart over negen, hebben nog even via de VPN naar de oranje Zondag kunnen kijken maar daarna ging het lichtje echt uit. Tot ons genoegen hebben we, en met name Jacqueline voor haar doen goed kunnen slapen. Gisterenavond ook nog even op zoek geweest naar een Trader Joe, supermarktketen waar we het een en andere hebben kunnen scoren wat ons goed van pas gaat komen.
Het plan was om met de bike door Boston te gaan karren hiervoor de BlueBike app gedownload, een account aangemaakt en dat allemaal al ver van tevoren. Goed, een station met Bikes vlak bij ons hotel, dus prima. Ik een dagpas gekocht via de app voor 1 fiets en geprobeerd een tweede te kopen wat dus niet gaat. Wij dus op pad naar het bike station en daar kun je dus ook simpel met je creditcard een dagpas kopen. Dus voor Jacqueline een dagpas via de kaart gekocht, we kregen een code en de bike kwam los. Na wat 5en en zessen via de scan van mijn account een fiets losgepeuterd en daar gingen we. We zouden richting start gaan van de Freedom trail wat hier hier een wandeling van pakweg een km of 4 is die je voert langs een aantal historische plaatsen in Boston. Deze route verteld het verhaal van de geschiedenis van de Amerikaanse revolutie die feitelijk in Boston is begonnen.
Nou wij dus op de fiets de hort op met gebruikmaking van Google wat normaal perfect werkt echter op een of andere manier mixed het hier dan met de Bluebikes app en wordt het een zootje. Daarnaast rond fietsen in Boston met de telefoon in je hand om te navigeren en het verwarrende gedoe met die Bluebike jongens wordt je ook niet echt vrolijk van. Enfin, we komen na veel 5en en zessen op Bunker Hill aan wat later het eindpunt blijkt te zijn van de trail en gaan op zoek naar een locatie om de fietsen te stallen, die moet je namelijk weer terugzetten anders volgt er een behoorlijke boete. Om een lang en vervelend verhaal kort te maken, we zijn weer terug gegaan, hebben onze fietsen gestald op het eerste beste punt wat we tegenkwamen, wat rond gelopen en besloten om naar Beacon Hill te gaan wat een leuke wijk zou zijn. Wij dus weer op weg naar de fietsen om deze weer te activeren. Maar de code van Jacqueline werkte niet meer. Een man van Blue Bikes die daar was wist het ook niet en belde met zijn supervisor en die verwees ons naar de klantenservice etc etc. Inmiddels was ik er achter dat je je creditcard opnieuw in moet voeren ter legitimatie en dan krijg je een nieuwe code. Wij dus de fietsen los en op weg naar Beacon Hill, door het drukke Boston heen en na wat strubbelingen daar aangekomen. We hadden honger en dorst en dus gingen we de eerste de beste sandwichshop daar binnen en kwamen in een alleraardigst Italiaanse specialiteiten zaak terecht waar we een paar overheerlijke grote rolls hebben verorberd. Nadat we die naar binnen hadden gewerkt door Beacon Hill gelopen wat ook zo gebeurd was want groot was het niet. Uiteindelijk de weg terug gevonden met wat stops onderweg. Even naar het hotel geweest en in de buurt bij een restaurantje genoten van wat oesters en een glaasje wijn, Nu moe van al die sores op de kamer, weten nog niet of we een hapje gaan doen, zitten vol en zijn moe. Morgen gaan we op ons gemak de Freedom Trail lopen en dan komt die info vanzelf…

Een heel gedoe daar, om een fiets te huren.
Maar jullie hebben wel mooie dingen gezien, en lekker gegeten!😋😋
Rust goed uit, zodat je morgen weer op weg kunt gaan naar de volgende ontdekking!