Corner Brook New Foundland Labrador

3 september 2024 - Corner Brook, Canada

Nadat we gisteren al rond de klok van half vier plaatselijke tijd vertrokken naar onze laatste stop in deze regionen, we de avond weer hebben doorgebracht met een dinertje en een borreltje en we toch wel een beetje hebben genoten van die maffe Amerikanen die helemaal opgaan in hun karaoke acts, was er ook nog een erg goede zanger was die prachtige liedjes zong waar we van hebben genoten. De klok ging officieel weer een half uurtje voorruit, maar we kregen te horen dat wij ons daar niet aan moesten storen want alles bleef gewoon op scheepstijd zitten en dat was dus ook de klok die bepaalde hoe laat we van en weer aan boord zouden moeten zijn.

Rond 09:00 uur in de ochtend arriveerden wij in New Found land, Corner Brook. Gelegen aan de monding van de rivier The Humber genoemd naar de gelijknamige rivier in Humberside Engeland. Gelegen in The Bay of Islands  en de stad met de tweede grootste populatie van de provincie. Ook bekend om het hondenras New Foundlanders en Labradors welke hier hun roots hebben liggen. Visserij was een belangrijke inkomstenbron en daarnaast de papier en pulp industrie die hier grote fabrieken en dus ook grote werkgevers zijn. De regio is natuurlijk ook weer ontdekt destijds door Captain James Cook die hier hoog op de berg die uitkijkt over het stadje wordt herdacht door een monument.Het weer was vanochtend verrassend goed, regen en koude wind was voorspeld, we hadden echter een zonnetje en matige wind, dus goed te doen. Het centrum was nauwelijks 10 minuten lopen en bij de toeristen informatie deed een vrouwtje haar best om niet meteen te vertellen dat hier eigenlijk geen bal te doen was. Goed, je moet wat, dus wij op pad en hebben even wat kraampjes gezien en een hoop handenarbeid producten die hier natuurlijk in de barre eenzame winters en masse worden geproduceerd en dan in de rest van het jaar aan toeristen wordt gesleten. Nog even op het groene dak geweest van city hall hier wat als een van de lokale attracties wordt beschouwd. Uiteindelijk nog naar de lokale mall gelopen en daar was ook niet veel te doen behave een goede kop Cappuccino bij Hortons Cafe. Op de weg terug werden we overvallen door een stevige bui met dito wind en hebben we onze wegwerp poncho’s kunnen gebruiken. Tijdens de lunch aan boord hebben we naast een leuk echtpaar uit Georgia gezeten en samen de wereld verbeterd in ons gesprek. Nu zit ik nog even dit verhaal te typen terwijl we inmiddels weer zijn vertrokken op weg naar Boston. Daar nemen we de trein naar Washington voor de laatste 4 dagen. Morgen even geen verhaal want we zijn gewoon een dag op zee dus tot over een paar dagen weer.Ik schiet nog even een paar plaatjes van de prachtige fjord waar we momenteel doorheen aan het varen zijn.

1. Ria Blaakenburg:
    3 september 2024
    Wat genieten jullie weer hé , jullie zien er goed uit mooie foto’s weer 👌🏼🍀🛳😘
  2. Bep:
    4 september 2024
    We zijn weer een stuk rijker aan geschiedenis en mooie foto’s 👍👌van jullie.
  3. Marianne:
    4 september 2024
    Weer mooie plaatjes geschoten,geniet nog liefs
  4. Inge:
    Mooie foto's weer!