Boston naar Washington DC met Amtrak

6 september 2024 - Boston, Massachusetts, Verenigde Staten

Nadat we uit Corner Brook New Foundland waren vertrokken hadden we die avond en nacht nog een beetje onstuimig weer waardoor de show in het theater werd gecanceld. Gelukkig kregen we daarvoor in de plaats een Broadway songs show voorgeschoteld in een van de bar lounges. Tegen de tijd van naar bed gaan was het al wat rustiger geworden. De volgende dag op zee en onze laatste dag op het schip hebben we tot een uurtje of 3 in de middag op het dek door kunnen brengen.Daarna werd het te fris en zijn we naar binnen gegaan. In de avond wel een geweldige afsluitende show gehad en het inmiddels bekende afscheid van de bemanning. De muziek hier aan boord verzorgt door verschillende artiesten was overigens uitmuntend te noemen. Vanochtend na alweer een inspectie door border control police onze goedkeuringssticker gekregen en in wat een beetje op een chaos lijkt toch georganiseerde boel naar  buiten. Onze koffers gepakt, naar buiten gegaan en binnen no time hadden we een Uber te pakken ( wat een geweldig systeem is dit toch) en daar zaten we al tegen haf 10 in South station. Daar hoorden we dat er ook een trein naar Washington DC zou vertrekken en wij hebben tickets voor de 11:40 trein. Ik dus geprobeerd om de boel om te boeken. Nu komt ie, wij hebben 110 USD betaald voor onze tickets naar Washington DC en voor de trein van 10:20 zouden dezelfde ticktes maar liefst 422 USD gaan kosten…. En dat terwijl ik van de week nog een aanbod kreeg om onze tickets te upgraden naar BC voor de somma van 72 USD per persoon dus 144 UDS totaal. Opgeteld zouden we dan voor BC 254 USD kwijt zijn geweest voor BC en voor een “normaal” ticket om 10:20 dus 422 USD, leg het mij maar uit…. Dat gaan we dus niet doen, we zitten onze 2 uurtjes wel uit.

We gaan dus met de Amtrak naar Washington per trein, een reis van 7,5 uur en we komen dan rond 19;30 lokale tijd aan in DC, dus rond een uur of 8 in ons hotel. Wat we onderweg nog mee gaan maken en zien vul ik dus later wel weer aan.

inmiddels zitten en zijn we op weg in onze Amtrak trein op weg naar DC, we zitten prima en hebben de beschikking over comfortabele stoelen, prima wifi en Jacqueline zit een filmpje te kijken met haar beentjes comfortabel omhoog op de stoel voor haar. De trein rammelt een beetje en als die af en toe over een wissel gaat heb je het idee dat hij eruit vliegt. Hoezo het hele land op zijn kop zetten en spoor vervangen, gewoon doorgaan NS. :-) ik probeer bij elke stop een plaatje te maken zodat we ook een visuele tour krijgen van onze lange treinreis.

Gisterenavond zonder problemen aangekomen in het prachtige Washington DC by night en het ongelofelijk mooie station hier.Met een ubertje snel naar het hotel, de boel uitgepakt en even naar een pizza tent om het hoekje hier, we waren te moe en geen honger om wat anders te doen. Was ook prima overigens, met een Sam Adam’s alles weggespoeld. Terug naar het hotel, ff douchen, en naar bed, de kamer was prachtig maar we kwamen er achter dat het bed wel erg klein was. Queen size, heb nog nooit in de USA zo’n klein bed gehad. Met Jacqueline haar Apneu apparaat is het geen lolletje in een klein bed, het is overigens helemaal geen lolletje voor Jacqueline en allen andere apneu patienten Ik dus naar beneden met de receptionist gesproken, de boel uitgelegd en man was zo vriendelijk om ons op dezelfde etage ivm de logistiek een andere kamerte geven met een groter bed. Je zult de kamer wel OK vinden zei hij ook nog. Nou, dat was ook zo want we hebben gewoon een suite als vervanging gekregen met een aparte slaapkamer met een joekel van een King bed. Ik zit nu dan ook onder het genieten van een kopje koffie mijn verhaal van gisteren te schrijven. Vandaag gaan we Washington verkennen, het Capitol is om het hoekje zagen we gisterenavond en de Bibliotheek is recht tegenover ons.

1. Ria Blaakenburg:
    6 september 2024
    Haha wat goed om bij de les te blijven hé , kunnen je zo foppen 🤭 gelukkig hebben jullie een hoop ervaring hé 🍀wat een mooie foto’s weer en wauw wat een kamer 🤭 gelukkig opgelost 😴🍀
  2. Thea Smolders.:
    Wat een onderneming een dagje treinen. Nog veel plezier. 🙋‍♀️🙋‍♀️
  3. Marion Van laarhoven-Raynor:
    6 september 2024
    Het stukje over de USD heb ik maar gelaten voor wat het is.
    Ik geniet meer van het geschreven verhaal zonder cijfertjes 🤭🤭🤭
  4. Bep:
    6 september 2024
    Verhaal is weer duidelijk Kees en de foto’s zijn prachtig, leuke ervaring zo met de trein .
  5. Marianne:
    6 september 2024
    Weer een mooi verhaal en een mooie trein ,lekker met de voetjes omhoog,wie doet je wat.geniet
  6. Inge:
    6 september 2024
    Mooie avonturen! Geniet er lekker van.
  7. Jules en Claudia:
    6 september 2024
    En zo blijven we lekker op de hoogte..
  8. Gerrit en Tini:
    6 september 2024
    Wat maken jullie veel mee en dankzei de enorme routine opgebouwd in al die reisjaren, benader je gewoon de receptie voor een andere kamer! En wat krijg je dan een joekel van een KING bed, gaaf toch!!