Van Waterford naar Killarney

27 september 2025 - Killarney, Ierland

Vanochtend gewoon op tijd eruit, eerste Jacqueline even gefeliciteerd want die is jarig vandaag. Het gebakje hebben we gisterenavond al op, weet niet meer wat het was maar zat wel vol met caramel en chocolade was een echte calorie bom. De auto gisteren voor het grootste gedeelte al geladen en vanochtend dus na het ontbijt alles verzamelen in de auto en op pad.

Het regende zowaar, het is ongelofelijk maar waar, regen. Nou ja we zijn in Ierland we gaan reizen en het regent, so what ??. Wij dus gewoon op weg met als eerste stop in de planning naar Lismore Castle in het plaatsje Lismore

Over de wegen waar je bij ons niet harder zou mogen dan 60 km per uur, adviseren ze hier gewoonweg 100 km per uur. Voor. Jacqueline die aan de “verkeerde” kant zit nog steeds even wennen. En voor mij bij de les blijven dus. Na een dik uurtje komen we bij Lismore Castle aan en vinden we de parkeerplaats al redelijk snel. We hebben zo in de gaten dat we het kasteel niet in kunnen maar wel de kasteeltuinen en we besluiten dat te gaan doen. We moeten nog even een kwartiertje wachten en mogen dan naar binnen voor 10 eurootjes de man. We beginnen bij een ongelofelijk grote moestuin waarvan de vruchten en groenten natuurlijk ook te koop zijn. De tuin is een echte verwilderde tuin die als alles bloei staat ongelofelijk mooi zal zijn. We zijn van upper tuin naar de lower tuin gelopen want daar is de beste plek om het kasteel vast te leggen. Dat bleek ook zo te zijn en heeft mooie plaatjes opgeleverd Er was ook nog een art galerie met wat kunst waar we niet warm voor lopen en we drinken nog een cappuccino in de tuin want, jawel het is weer mooi weer geworden. Na een uurtje of zo vervolgen we onze reis en gaan richting Killarney, krijgen nog een buitje mee maar het klaart weer op. In een plaatsje onderweg stoppen we ff voor een gezonde lunch, zie foto en vervolgen onze weg naar het eindpunt Killarney. Daar stoppen we even om boodschappen te doen en gaan vervolgens naar onze eindbestemming die afgelegen moet liggen, een km of 10-12 buiten Killarney. Wij de postcode ingevoerd en komen bij het punt waarbij google zegt : je bent er, en er vervolgens niets te zien is behalve een weg omhoog. Ik even gebeld met de eigenaars en gevraagd of we de berg op moesten en dat was dus OK. Wij dus de berg op en komen we bij onze cottage met een ongelofelijk prachtig uitzicht. Dan moet de rommel uit de auto en alles weer worden ingericht, altijd een opgave. Hier hebben we wifi, goede wifi, althans dat dachten we, ze hebben hier een satelliet ontvangen met 5 G dus da’s goed, die staat in de grote slaapkamer beneden, onze zitkamer is aan de andere kant met een paar dikke muren ertussen dus  geen bereik daar. Balen, want dat is een gezellige kamer met een prachtige haard waar we inmiddels contact gehad en gezegd dat ik een versterken wil zodat we overal kunnen zitten. Net zijn we ff op het bed gaan zitten in de master en die kraakt als een gek, dus ook hier zullen we gaan verkassen want dat wekt niet. Het ziet er dus heel leuk uit op een plaatje is ook leuk, geweldige living, mooie keuken, prima badkamer maar een paar vervelende dingen die opgelost moeten gaan worden…maar goed we zitten in het mooiste gedeelte van Ierland en dat moet heel bijzonder zijn dus dat gaan we ontdekken hier.

1. Claudia:
    Jaja, gezonde lunch ;-)
  2. Bep:
    27 september 2025
    Mooie dag , felicitaties aan Jacqueline. Mooie plaatjes . Hopelijk worden die vervelende dingetjes snel opgelost.
  3. Gerrit en Tini:
    27 september 2025
    Hele mooie foto's ook weer prachtige natuur en een mooi kasteel.
  4. Inge:
    27 september 2025
    Weer een mooie dag en fijn jullie even gesproken te hebben. Dikke verjaardagsknuffel van oms xxxx
  5. Golande:
    27 september 2025
    Eventjes zul je je vast kasteelheer en kasteelvrouw hebben gevoeld op deze feestelijke dag 🍾🥂
  6. Mieke:
    28 september 2025
    En aan de foto's te zien heeft de regen niet lang geduurd!!
    Weer een prachtige dag!
  7. Marion Van laarhoven-Raynor:
    Prachtige foto,s weer.
    als je het uitzicht ziet kan ik me voorstellen dat je lekker thuisblijven voor de koffie ook een fijne optie is. Niet normaal hoe uitgestrekt het is maar niet saai.'
  8. Marion Van laarhoven-Raynor:
    28 september 2025
    Ben ik nog even. Ik wil het nog even hebben over lunchen. Deze ziet er weer voortreffelijk uit en is om in te bijten!
    ik heb het een paar keer over een typische publunch gehad en ben er nu achter hoe het heet Ploughman's lunch.
    en het "gebakje" is shortbread en ja eenvoudig maar overheerlijk. breng maar mee!!